Voordracht en symposium met Ralf Rössner 

Lichtwurzel, die Ernährung der Zukunft

Lichtwortel en water

Voordracht vrijdag 20 november 19:30-21:30 uur

Wasser, Urquell des Lebens

Symposium zaterdag 21 november 10:00-16:00 uur

Ralf Rössner komt naar Therapeuticum Egelantier in Bergen. Hij zal daar op 20 november 2015 een voordracht houden over Lichtwurzel, die Ernährung der Zukunft. Op 21 november geeft hij een symposium over Wasser, Urquell des Lebens.

Tijdens de Landwirtschaftlicher Kurs in Koberwitz vroeg Graf von Keyserlingk aan Rudolf Steiner wat in de toekomst de vervanging van de aardappel zou kunnen zijn. Steiner antwoordde daarop: de Lichtwortel (Dioscorea batatas). Ralf Rössner heeft deze opnieuw uit China naar Europa gebracht en in ruim 10 jaar over heel Europa weten te verbreiden. Het wordt nu in veel producten verwerkt, bijvoorbeeld in de voedingsprodukten van ErdmannHauser. Onder andere zal de spirituele achtergrond van de Lichtwortel het onderwerp zijn van de vrijdagavond.

Zaterdag komt het water ter sprake. Ralf Rössner doet al ruim 20 jaar onderzoek naar de kwaliteit van water. Het resultaat hiervan zijn de bio-water-wervelaars: glazen kolven, waarin de draaikolk zorgt voor een innerlijke structuurverandering van het water. Elementaire vragen naar aanleiding van zijn meditatief en experimenteel onderzoek naar het “fijnstoffelijke” zullen aan de orde komen in Wasser, Urquell des Lebens, “Und sein Wirken in der Religion, in der Kunst, im Sozialen und als Träger des kosmisch-geistigen Lebens.”

Ralf Rössner verbouwt en verwerkt als bio-dynamisch tuinder de lichtwortel. Hij is tevens hobbyimker. Ook het onderzoek naar de diepere kwaliteiten van water houdt hem al lang bezig en heeft tot vele soorten van waterwervelaars geleid, die voor bedrijfsmatig of thuisgebruik toepasbaar zijn. Zijn producten verkoopt hij via zijn bedrijf Imton. Als voormalig pedagoog en nu tuinbouwer en onderzoeker naar de “etherkrachten, verbonden met kosmos en aarde” (bijvoorbeeld de lichtkrachten of -ether met de lichtwortel en de levenskrachten met het water) wil hij zijn ervaringen graag met anderen delen en presenteren.

De voordrachten worden in het Duits gehouden en zullen worden vertaald.

Kosten voordracht op vrijdag € 17,50 (incl. BTW)

Kosten voor het symposium op zaterdag € 75,00 (incl. BTW en een eenvoudige lunch)

Komt u vrijdag en zaterdag dan zijn de totale kosten € 85,00.

Aanmelden op , of 072 589 6699

Uw deelname wordt definitief nadat u de kosten heeft voldaan op IBAN NL52INGB0007617658 ten name van Indruk te Bergen, onder vermelding Ralf R, Lichtwortel en/of Water.

Therapeuticum Egelantier
Prinsesselaan 52, Bergen
www.therapeuticum-egelantier.nl